Sjung LÄS LÄr


Vedina förlag ger ut böcker som kombinerar sång, läsande och lärande med fina illustrationer.

Våra böcker finns både i handeln och på inläsingstjänsten Polyglutt. Under hösten 2021 kommer flera av våra böcker även finnas tillgängliga på Amazon på flera olika språk.

I bokserien Rebussånger presenteras välkända barnvisor med text och finurliga illustrationer. Barnet kan läsa tillsammans med en vuxen eller på egen hand genom att titta på bilderna!

lärande låtar

Lärande Låtar är en sångbok med texter som handlar om matematik, svenska, SO, NO och engelska. Till varje sång hör en fin, förklarande illustration. Nivån är anpassad till årskurserna 1-3.

lilla parvel

Lilla Parvel är en sångsamling där vi får följa livets första år i text och ton, berättat av en storasyster. 

Under hösten släpps vårt material på flera språk


Paragraphs are the main building blocks of web pages. To change what this one says, just double-click here or hit Edit text. You can change the style here, too.

Om mig

Jag sjöng så mycket när jag var liten att min storasyster skrek "sluta!" :) Men jag slutade inte, jag håller på än. 

Och det är fortfarande lika roligt att sjunga, musicera, njuta av vackra bilder och lära sig mer.

När jag sprang efter mina storasystrar ville jag alltid göra vad de gjorde: "jag vill, jag vill, JAG VILL!"

Jag ville sjunga själv, läsa själv, kunna själv, göra själv. 


Jag är rytmiklärare, utbildad på KMH - Musikhögskolan i Stockholm. Mitt huvudinstrument är bas och jag har i hela mitt yrkesliv kombinerat att vara lärare och musiker.

Jag driver även musikteatergruppen Krumbukt.

Hur det började

En dag efter en musiklektion glömde jag sudda bort vad jag ritat på tavlan i klassrummet. Vi hade tränat texten till en julsång, och jag hade ritat bilder till varje viktigt ord i visan och på så vis memorerat texten. Läraren som kom efter mig tittade på tavlan tillsammans med sina elever och de tyckte allihop att det var roligt att de förstod: alla barnen började spontant sjunga sången med stöd av bilderna! Här föddes idén till bokserien Rebussånger.


Efter det har även sångsamlingen Lärande Låtar samt cd:n Lilla Parvel tillkommit.